• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • www.tips-fb.com Stressful Tuesday

    Tuesday, May 31, 2011
    aku benci hari ini. Aku betul2 xder mood hari ini. (nasib baik malam ni g tengok movie)

    nape aku stress? hurm...

    nak balik umah jer.. aku malas nak menatap wajah siapa siapa pun...

    pejam mata.. pekak kan telinga... tidur

    bessnyer kalau dapat tidur

    www.tips-fb.com MovieDay: Pirate of Caribbeans - On Stranger Tides

    Monday, May 30, 2011
    We actually watch this movie on last Wednesday (purposely wait for Wednesday for cheaper tixs.. hehe) but becoz I always blur2 one this few days, so the entry I put on pending mode first...

    To say about this movie, it was the worst of all the POTC movie... the only joy to my eyes are dear Mr Depp, the ever witty Jack Sparrow, still he is too kind in the movie... I don't like the character of Blackbeard daughter as well, Angelica... the storyline is not solid enough for me, and the action only plenty...

    Speaking of the legendary pirates, Edward Teach, aka Blackbeard, doesn't seem that gruesome. Blackbeard is the most cruel and terrifying privates ever live and the movie doesn't describe him as he is. Why do I complaint this much... I think mostly because of the storyline... too much of unnessary script and too less action.. everyone has their own opinion, and I am still a fan of pirates movie.

    The mermaid however is very nicely done. Their faces was so pure and innocent, before they turn into flesh eating monster. They were all beautiful.

    Frankly, I hope they will not make anymore POTC movie if all of it just gonna have very modest storyline like this one. still, after much2 complaining, I did enjoy the movie. What can I say, I am a big fan of Jack Sparrow after all !! :)

    www.tips-fb.com Buat Excel Loader

    Thursday, May 26, 2011
    Aku memang tak pandai guna Macro utk Excel. Xpenah buat pun... pakai VBA lak tu.. manalah aku tao...

    Tapi aku berjaya jugak buat... hahahahakss... once you know, xder la susah sangat.. cuma bertatih2 la sket.. orang dah terrer mesti gelak je kat aku kan.. :)

    Sebenarnyer nak tulis entry pasal tengok wayang malam tadi.. tapi sebab dok perah otak buat Excel Loader dan mengadap coding nie, jadik blur plak.. ilang segale idea..

    ah ... biarkan... nanti2 lah aku update...

    www.tips-fb.com SAAT TERAKHIR (ST12 - OST NIKITA)

    Friday, May 20, 2011


    sayangku... kau sentiasa diingatan...

    Tak pernah terpikir olehku
    Tak sedikitpun ku bayangkan
    Kau akan pergi tinggalkan kusendiri

    Begitu sulit kubayangkan
    Begitu sakit ku rasakan
    Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

    Dibawah batu nisan kini
    Kau tlah sandarkan
    Kasih sayang kamu begitu dalam
    sungguh ku tak sanggup
    Ini terjadi karna ku sangat cinta

    Inilah saat terakhirku melihat kamu
    Jatuh air mataku menangis pilu
    Hanya mampu ucapkan
    Selamat jalan kasih

    Satu jam saja kutelah bisa cintai kamu;kamu;kamu di hatiku
    Namun bagiku melupaknmu butuh waktuku seumur hidup

    Satu jam saja kutelah bisa sayangi kamu… di hatiku
    Namun bagiku melupaknmu butuh waktuku seumur hidup
    di nanti ku..

    Click SINI untuk layan lagu nie

    www.tips-fb.com Planning...

    Friday come again but I dont know why, today doesn't feel like Friday at all. every single bones in my body are giving distress signal. This week although has ended again, still not much work has been completed. Most of it just planning.

    The plans:
    1) Finalized project timeline - done for part 1
    2) Plan next step in development (code programming) - work in progress
    3) Plan to arrive before 8am to work - successful
    4) Plan to exercise daily - not very successful

    Next plan:
    1) Daily exercize (15-30mins) - make it top priority please
    2) Do not eat after 8pm
    3) Next holiday destination??
    4) Brother's wedding
    5) Saving
    6) Try to conceive again ???

    So many plan... the goal to achieve - a healthier and happier me :)

    www.tips-fb.com Keliling-keliling

    Thursday, May 19, 2011
    Dikeliling, terpandang-pandang,
    dikepung sana sini terkongkong
    sarat menusuk bagai jarum kecil
    makin lama, makin menjalar merata-rata
    nak ditepis, gagal..
    lolos membolos ke ruang terlarang...

    Sia-sia juga usaha
    nak lari tujuannya nak ke mana
    bayang mengekor bagai kembar kedua
    akhirnya
    hanya mampu berpaut pada kekuatan yang rapuh
    sentiasa membawa diri semula
    mengingati yang Maha Kuasa
    kerana Dialah pengatur segala...

    www.tips-fb.com Lagu kita...

    Wednesday, May 18, 2011


    Sudah kahwin ke belum
    Baru jumpa dah senyum
    Macam bunga sekuntum
    Bau sedap dicium

    (petikan lirik Sudah kahwin ke belum - Saloma & ahmad Daud)

    Mr Hubby suker sangat nyanyi lagu nie ngn suara sumbangnyerr.. hehe



    www.tips-fb.com Entry petang sabtu...

    Saturday, May 14, 2011
    Aku sedar kebelakangan ini banyak entry blog aku macam kurang semangat jek.. memang bila ada empty space.. a big gaping void di hati, susah utk heal kan... aku pun tak tahu sampai biler hati nie nak rasa kosong. Sampai sekarang, aku masih menangis bile teringatkan baby... mr hubby xnak aku sedih... so aku salu kalo nak bersedih, when i'm alone jek... I dunno how those mother with the same fate go through this, deep inside me.. I am still strugling, trying to push away all the sadness, jelousy and angry and be happy for my friends who is expecting...

    The best I can do is what I'm best at doing, ignore my feeling and pretending to be okay, hoping that finally I would be okay for sure.

    Okay.. stop.. tak mau cerita sedey-sedey dah... harinie nak story pasal kitorang g klang, cari kedai borong candy untuk wedding my brother on June 5 nanti. Kedai yang dimaksudkan ialah Phong May Pemborong Barangan Runcit dan Makanan Ringan. Aku tahu pasal kedai nie pun atas pertolongan netizen, hasil carian Mr Google. Yang lawaknya, mr hubby boleh plak tinggalkan alamat dan no telefon kedai tu kat rumah, so sampai sana, hampir mati kutu tak tahu nak cari kedai tu kat mana. Nasib baik akhirnya jumpe.

    Untuk mereka yang nak pergi ke situ, boleh amek federal highway and exit lepas tol Sg Rasau tak silap aku. follow je signboard ke Meru. Sampai je jalan Meru, ushar2 la belah kanan jalan, kedai nie tepi jalan jek, lepas stesen minyak petronas.. ikut jalan menuju ke highway PLUS.

    Ini alamat dan no telefon kedai tu:-
    Phong May (M) Sdn Bhd
    197, Batu 1 1/2, Jalan Meru,
    41050 Klang
    Tel: 03-3341 4126

    Barangan yang aku beli takde la banyak sangat pun, hehe budget la katakan, cuma sumi jelly ngn gula2, utk bagi kat budak2 time kenduri nanti.




    Pas beli barangan tu, kami ke Jusco Bukit Tinggi sebab Mr Hubby nak beli buku Ramlee Awang Murshid (Mr hubby memang peminat RAM, rasanya semua buku tulisan RAM nie dia beli) yang terbaru tuh.. Sutera Bidadari, sambungan Cinta Sufi... aku buku Cinta Sufi pun baca tak habis.. kenapa? sebab plot cerita dia sama jek.. hanya enjoy baca sampai buku ketiga dia je (Hijab Sang Pencita).. ingatke trilogy rupanya makin bertambah2 plak ceritanye... tapi still continue baca lagi tapi tak se excited masa mula2 dolu, nak habiskan cepat2 buku sebab nak tau cerita dia camne..



    Selain tu, biasalah Mr Hubby singgah kedai komik beli komik Budak Getah... (ini pun masuk koleksi komik dia yang berkotak2 tu.. huhu.. layan jelah). Aku plak beli benda alah ini... hehehe...



    Sementara masih berkobar-kobar nak excercise. Tadi baru buat 30 mins workout dah rasa pening giler dan loya... nampak sangat tak sihat... lepas nie mesti rajin2 excersize agar badan lebih sihat dan minda focus :)

    Selepas balik dari Jusco, Mr hubby dah kena bertolak ke Terengganu, dia kena outstation sampai hari Isnin nie.. huhuks.. sedihnyer weeken dok sorang2 kan rumah.. nak wat camne kan.. dah keje..

    Apapun, let try to live life the best as we can...

    www.tips-fb.com Kawan-kawan

    Tuesday, May 10, 2011
    Skang actually xderlah aktif berfacebook sangat mcam masa mula2 dolu. dok giler main game facebook jer... add beratus2 stranger semata-mata nak cepat naik level. Kenal pun tidak, manusia datang dari serata ceruk... tapi kadang-kadang bila baca wall dorang, bess jugak, get to know how people live on the other side.. yes, I memang suka baca wall orang dan comment orang... hehehe... taklah sampai tahap stalker lagik kot...

    Semalam buka-buka facebook ada dua request add friend. One of it is my long lost contact best friend from Secondary School... tengok profile picture, kenallah.. Bessnyer... dia dapat cari aku kat sini.. inilah bagusnya facebook.. dapat cari kawan2 yang dah bertahun2 menghilang.

    Lagi satu plak macam tak kenal... sape yer... gambar profile letak gambar anak.. nama pun tak ring a bell pun kat otakku ini. hurm..aku biar jek.. malas nak approve... tup-tup si dia ini hantar mesej kat inbox ku dengan hint-hint yang masih segar dalam ingatanku... wah happynyer... rupanya she is one of my best friend during secondary school jugak. Seronoknya dapat kontek kembali two of my best friend nie.. dolu zaman skolah2 satu geng... ingat lagi dok berbasikal sama2, dok gaduh ngn budak2 laki, masak beger tepi tasik, lepak kat JPS, p camping pengakap sama2...

    Dorang dah banyak berubah, dari senakal2 remaja dah jadi seayu-ayu ibu... I'm so happy both of them lead a good life.

    harap-harap nanti dapat jumpa dorang face to face. Miss them dearly :) Ooo.. so happy!

    www.tips-fb.com Aktiviti Weekend

    Monday, May 09, 2011
    Semalam, finally got to watch Thor. Skang jarang dpt ngok movie kat cinema pasal budget, then most movie we either buy dvd or juz download on the net. Luckily got to watch Thor @cinema. bagi aku cerita tu okaylah... best..suka sangat dia nyer scene.. cantik.. penuh imaginasi dan colourful... the hero... yummylicious.. meleleh2 air liur ngok body sixpad dia tuh.. hehee

    Lepas ngok movie, kami makan Tutti Frutti.. yummy.. sangat puas hati layan frozen yogurt okay, sebab kami amek semua perisa yang ada... then layan makan lagi kat Eat'N Run, spagethi ngn mushroom sauce with chicken chop, chicken so nice, really crispy... quite cheap only rm8.90 so nanti boleh makan lagi... sayang xbawa camera, if not can take2 colourful picture.. xapalah.. there's always next time.. tapi makanan lain la plak.

    Malam tu Mr Hubby kena ke office plak... siapkan presentation utk hari esoknyer.. sian hubby, kena outstation hari Isnin ke T'ganu...

    Keje harinie.. biasalah.. busy-busy... tapi kena semangat becoz dun wanna let my team down again.. its so not okay... huhu.. ganbatte Sue.. Yes, I can...!

    www.tips-fb.com Masa

    Thursday, May 05, 2011
    Pasang topeng ke muka, menghadap mereka-mereka dengan raut wajah gembira, gelak-gelak tawa untuk menyenangkan hati.

    Tahukah sesekali aku ingin merawat luka? Cemburu melihat mereka-mereka yang bernasib lebih baik dariku. Bukan nak menolak takdir atau melayan emosi, tapi suamiku sayang, aku perlu mencuri sedetik dua untuk berkabung dalam kesedihan, menghitung memori yang sedikit cuma, meluahkan rasa hati yang membuku dihati.

    Aku tetap redha. Aku masih mampu senyum dan bergembira. Aku masih bersyukur dengan apa yang aku ada. Cuma aku masih memerlukan sedikit masa dalam seminit dua, untuk melayani kedukaanku, untuk mengingati yang dia pernah ada bersama kita.